Komenského námestie v centre Bratislavy v minulosti slúžilo ako parkovisko. Až do minulého roku, keď hlavné mesto začalo realizovať projekt premeny tohto priestoru.
 
Aktuálne štartuje výzva na dvojetapovú krajinársko-architektonickú súťaž na obnovu zóny Komenského námestia. Súťažné podmienky boli schválené porotou a overené Slovenskou komorou architektov.

Viac zelene aj lavičiek  

Cieľom súťaže je vytvoriť verejné priestranstvo komorného charakteru v centre mesta. Zároveň má lokalita získať viac zelene.

Gorkého 4 offices
Neprehliadnite

Výbohovci predali historický skvost v centre Bratislavy

„Priestor je v súčasnosti exponovaný slnečným lúčom, čo v kombinácii s homogénnou vrstvou asfaltu a betónu vytvára počas letných mesiacov sálavú plochu,“ opisujú problém zadávatelia v dokumentácii.
 
Okrem zelene by tento problém mali návrhy riešiť aj použitím teplotne stabilných materiálov pri návrhu mobiliáru na sedenie, ktorý bude zároveň funkčný a jednoducho udržateľný.

Čítajte ďalej s predplatným TRENDU

Odomknite článok cez SMS za 1,90 € týždenne s automatickou obnovou.

Poslať SMS

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa