Nazýva sa podľa eastendskej štvrte s Olympijským parkom, stojí pri nákupnom centre Westfield Stratford City.

Skidmore, Owings & Merrill (SOM) ju pôvodne navrhli s oceľovou konštrukciou, plánované strešné terasy vo výrezoch v hmote budovy si vyžiadali zmenu projektu.

Systém, ako uviedol pre britský časopis The Architects' Journal vedúci projektu Kent Jackson, sa zakladá na dvoch visutých „transferových podlažiach“. Vybudovali ich z dodatočne predpätého betónu a šikmých obvodových nosníkov.

Menej slnečného žiarenia

Konštrukcia na desiatom a dvadsiatom ôsmom poschodí nesúca podstatnú časť podlaží umožnila vypustiť pod ňou polovicu stĺpov, ktoré by si inak budova vyžadovala. Na ich mieste vytvorili 

Čítajte ďalej s predplatným TRENDU

Odomknite článok cez SMS za 1,90 € týždenne s automatickou obnovou.

Poslať SMS

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa