Interiér tohto staršieho rodinného domu už volal po zmene. Zub času sa podpísal ako na materiáloch, tak aj na zariadení. Naša rekonštrukcia sa týkala v prvej fáze vstupnej predsiene, kuchyne a obývacej izby. Bola potrebná výmena podláh, obnova stien a stropov, kuchynskej linky, nábytkov a osvetlenia.

Rekonštrukcia rodinného domu v Tomášove

Dôležitou požiadavkou pri tejto rekonštrukcii bolo presvetlenie a zmodernizovanie priestorov. Preto sme použili ako základ bielu farbu v kombinácii so sviežimi tónmi zelenkavej, modrej a akcentovej žltej farby.

Rekonštrukcia rodinného domu v Tomášove

Moderný dizajn sme jemne narušili prvkami vidieckeho štýlu vo forme drevených trámov a drevených posuvných dverí medzi kuchyňov a obývacou izbou.

Rekonštrukcia rodinného domu v Tomášove

Dlažbu sme zvolili v celom priestore jednotnú, svetlo-béžovú, ktorá voľne prechádza z predsiene do kuchyne a obývačky. Celý priestor obývačky s kuchyňou tak pôsobí jednotne aj napriek tomu, že kuchyňa nie je súčasťou obývacej izby.

Rekonštrukcia rodinného domu v Tomášove

Kuchyňa je v danej dispozícii domu prechodná. Umiestnená je akoby v rozšírenej chodbe domu a majitelia  toto usporiadanie meniť nechceli. Napriek menším rozmerom a neštandartnému umiestneniu sa nám podarilo vytvoriť praktickú a plne funkčnú kuchyňu. Veľkou výhodou bolo aj okno v kuchyni, kde sme mohli umiestniť aj malý "raňajkový" stolík, ktorý je zároveň zväčšením pracovnej plochy.

Rekonštrukcia rodinného domu v Tomášove

Pre kuchyňu sme vybrali bielu farbu ako dominantnú, doplnenú dezénom dreva. Táto svetlá farebná kombinácia je vhodná pre malé priestory kuchyne.

Rekonštrukcia rodinného domu v Tomášove

Rekonštrukcia rodinného domu v Tomášove

Vstupná hala je pekne presvetlená cez okno a vstupné dvere so sklennou výplňou. Pocit dobrého presvetlenia a voľnosti sme ešte podporili bielo-béžovou farebnou kombináciou. 

Rekonštrukcia rodinného domu v Tomášove

Ako kontrast sme zvolili čiernu doplnkovú farbu - v koberci, na rámoch obrazov a doplnkoch. Zeleň sme pridali vo forme obrazov. 

Rekonštrukcia rodinného domu v Tomášove

Drevená lamelová vešiaková stena opticky oddeluje vstupnú halu od začínajúcej kuchyne. 

Ing.arch.Monika Jakubcová